حامیان دکتر قالبیباف در برازجان

حامیان دکتر قالبیباف در برازجان

حامیان دکتر قالبیباف در برازجان

حامیان دکتر قالبیباف در برازجان



جریان انحرافی ریشه در تحجری دارد که امام در پیامشان فرمود خطر متحجران احمق از هرچیزی برای این کشور بیشتر است .. انقلابی نماها می گویند تو ساکت فتنه ای. بگویند. من کاری به آنها ندارم . من با توهین و تهمت مخالفم . با بی ادبی و دروغ و فحش نمی توانیم از دین و انقلاب دفاع کنیم باید با منطق از انقلاب دفاع کرد.

سرویس سیاسی«فردا»: محمئدباقر قالیباف  با حضور در دانشگاه صنعتی شریف به سوالات صریح دانشجویان پاسخ داد.

این مراسم در حالی برگزار شد که صدها دانشجو در سالن جابر انصاری حاضر شده بودند و بسیاری از آنها به دلیل کمبود جا، مجبور شدند به صورت ایستاده مراسم را دنبال کنند یا در سالن جانبی حاضر شوند.  وی با بیان اینکه یکی از چالشهای عمده امروز کشور که به عنوان زخمی کهنه می توان از آن یاد کرد فاصله عمیق بین عرصه های نظری و علمی با محیط اجرایی است تصریح کرد: من به عنوان یک خدمتگذار که هم در کارهای اجرایی فعالیت داشته ام و هم در عرصه علمی و دانشگاهی حضور داشته ام بر این عقیده ام که استقلال هر کشور ی در گرو موضوعاتی است که اگر رعایت نشود به مخاطره می افتد.



وی ادامه داد مولد بودن به معنای تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت است که اگر اینها در یک کشور تولید نشود آن کشور اگر هم استقلالی هم داشته باشد دیر یا زود آن را از دست می دهد


وی نقش علم در استقلال کشورها را مورد تاکید قرار داد و گفت ما برای حفظ استقلال خود نیازمند علم  و تولید علم هستیم و این برای ما قدرت و ثروت می آورد.

قالیباف با بیان اینکه   پیروزی انقلاب اسلامی کار بسیار سخت و مهمی بوده است خاطر نشان کرد سخت تر از پیروزی انقلاب حفظ انقلاب است اما کشورهایی می توانند استقلال خود را حفظ کنند که مولد باشند.


وی ادامه داد مولد بودن به معنای تولید قدرت، ثروت، معرفت و منزلت است که اگر اینها در یک کشور تولید نشود آن کشور اگر هم استقلالی هم داشته باشد دیر یا زود آن را از دست می دهد
وی نقش علم در استقلال کشورها را مورد تاکید قرار داد و گفت ما برای حفظ استقلال خود نیازمند علم  و تولید علم هستیم و این برای ما قدرت و ثروت می آورد.

قالیباف  با انتقاد از رعایت نشدن عدالت جغرافیایی در حوزه آموزش اظهار داشت: در کنار این ما نباید از محیط دانش در جهان فاصله بگیریم که در این چارچوب دانشگاه شریف یکی از افتخارات کشور است که این رسالت بزرگ را دنبال می کند
وی با تاکید بر اینکه در کاربردی کردن علم در بخشهای مختلف دچار مشکل هستیم گفت: در چالشهای اقتصادی بخشی از این چالشها ریشه در همین مسئله دارد من نمی خواهم به آمارها خدشه وارد کنم اما ما هم اکنون در تولید مقاله در منطقه رتبه اول را داریم در حالیکه در کشورهای پیشرفته مانند ژاپن به ازای هر مقاله باید ببینیم چقدر ثبت اختراع  دارند و ما چقدر ثبت اختراع داریم.

وی آمارها در این زمینه را نگران کننده توصیف کرد و گفت : ما به ازای هر 250 مقاله یک ثبت اختراع داریم که در کشورهای صنعتی اگر در ازای هر مقاله دو اختراع نداشته باشند یک ثبت اختراع را دارند باید ببینیم اشکال کجاست؟ که در این زمینه باید تاکید کنم که ما قوانین محکم برای مالکیت علمی را ایجاد نکرده ایم .


وی چالش دیگر را تولید ثروت علم عنوان کرد و گفت:  ما نیازمند پارکهای فناوری هستیم که در این زمینه نیز دچار اشکال بوده ایم و مراکز فنی ما نیز دچار اشکال است.
قالیباف در ادامه با تاکید بر اینکه استقلال دانشگاه ها را باید حفظ کنیم گفت: برخی حوزه ها مانند دانشگاه ها باید به عنوان مرکز تصمیم سازی باشند در حالیکه اگر به عملکردها نگاه کنیم می بینیم آنها را عملا به حاشیه رانده ایم که این باعث شکاف بین حوزه اجرایی و علمی شده است که اگر این چالشها را حل نکنیم دربخشهای عمده نمی توانیم به سامان برسیم.

جای لفاظی درباره تکنوکراسی بگویند برای عدم وابستگی به نفت چه کرده‌اند؟

 دکتر قالیباف در پاسخ به سوالی درباره  طرح موضوع تکنوکراسی و تکنوکرات بودن خود گفت: بعضی اوقات با بعضی موضوعات لفاظی می شود.  اساسا این حرف از زبان بنده زده نشده است اینکه نقل شد قالیباف گفته است من تکنوکرات هستم اساسا اینگونه نبوده است. وقتی لفاظی، بی تقوایی و بد اخلاقی در جامعه به وجود می آید نتیجه اش این می شود. من در یک نشست تخصصی و علمی با عنوان سمینار بین المللی حوزه حمل و نقل که با حضور بیش از 40 مهمان خارجی در برج میلاد برگزار شد و  اساتید فوق لیسانس و دکترای مرتبط با موضوع  در آن حضور داشتند توضیح دادم نقش فن آوری در حوزه ترافیک و حمل و نقل چگونه است. فیلم و نوار آن هم موجود است. از قضا در این نشست به صورت دقیق توضیح دادم که تکنوکراسی را به عنوان فن سالاری قبول داریم و معتقدیم فن سالاری بر بستر عقلانیت پیش می رود. من بار معنایی و تفاوت ماهوی استفاده از فناوری در حوزه عقلانیت را توضیح دادم. برخی عقلانیت را یک عقلانیت ابزاری می دانند و ما این را قبول نداریم. ما عقلانیت را به عنوان یک عقلانیت متصل به وحی که حجت باطنی است قبول داریم.



وی ادامه داد: کدام عقل سلیمی امروز می خواهد بگوید ما بحث فن سالاری، تجهیزات و امکانات را ندیده می گیریم. حداقل درک و برداشت بنده از اسلام اینست که آن زمانی که مقام معظم رهبری در ابتدای سال درباره تکنوکراسی اشاره کردند، منظور آن بخش فرهنگی و عقلانیت ابزاری بود. ایشان فرمودند وقتی 15 سال قبل به مسئولان گفتم بروید و اقتصاد بدون نفت را مورد توجه قرار دهید آنها در آن روز تکنوکراسی را قبول داشتند. البته اینهایی که امروز شعار می دهند و می گویند ما تکنوکراسی را قبول نداریم ما هم قبول داریم که نباید تکنوکراسی را در نظام اسلامی داشته باشیم، اما امروز نگاه کنید که در عملکرد خودشان شعار عدالت و مخالفت با تکنوکراسی را می دهند اما در عمل ببینید چه چیزی را به وجود آورده اند و وابستگی به نفت را بیشتر کرده اند.

رزمنده تکنوکرات نیست

قالیباف تاکید کرد:قرار نیست لفاظی کنیم، بنده افتخارم اینست که یک رزمنده هستم و وقتی که جبهه رفتم با یک اسلحه (ام یک) در 18 سالگی جلوی تانک ایستادم چگونه یک رزمنده که اینگونه جنگیده می تواند تکنوکرات باشد.
محمدباقر قالیباف در پاسخ به سوال دیگری در باره هدفگذاری وی در حوزه فرهنگ ابراز داشت: اینکه بخواهیم فرهنگ را به  وزارت فرهنگ و ارشاد خلاصه کنیم و آن را به معنای میزان انتشار کتاب ، صندلی سینما، حتی میزان گسترش کالبدی و کمی حوزه فرهنگ نگاه کنیم درست نیست. البته این موارد را حداقل های فرهنگ سطحی می دانم. اساس فرهنگ باید به خروجی تربیت و رشد تعالی در انسان ها منجر شود. من بر این اعتقاد هستم  در برنامه ای که در این زمینه تنظیم کرده ام متمرکز بر این موضوع هستم که اساس فرهنگ در وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم است. ما باید متمرکز باشیم که از همان دوران کودکی و آغاز کار اساس کار فرهنگ و تربیت را با همان جوهره دینی دنبال کنیم.


قالیباف با بیان اینکه ما از آموزه های مکتب اهل بیت و قرآن این را فهمیده ایم که وقتی خداوند روحش را بر انسان دمید، دو چیز را بر انسان اعطا کرده است؛ اول انسانیت انسان. دوم آزادگی برای انسان گفت: یکی از بحث هایی که امروز هم افراد عنوان می کنند و می گویند می خواهیم آزادی را بیاوریم باید دانست که آزادی را خداوند به هر انسانی داده است و اگر آزادی را از انسان نگیرند لازم نیست به او بدهند. برای حفظ این دو موضوع ما نیازمند به یک هدایت قدسی هستیم تا رشد و تعالی به وجود بیاید. بنده اساس کارم را مبتنی بر این موضوع در وزارت فرهنگ و آموزش عالی می دانم و هر شرایط اقتصادی هم که باشد این دو محیط را که اساس تربیت انسان هاست مورد توجه قرار می دهم و هرگز این دو نهاد را در گیر و دار بحث های پولی و مالی قرار نخواهم داد؛بیش از آنکه به بقیه موضوعات توجه کنم حتما به این موضوع توجه خواهم داشت.

برنامه های فرهنگی شهرداری

 قالیباف در پاسخ به سوال دیگری درباره فعالیت ها و برنامه های فرهنگی در شهرداری تهران به تفاوت این نوع برنامه ها با برنامه های فرهنگی واجرایی در سطح قوه مجریه اشاره کرد و  گفت: حتما شهرداری تهران در جهت وظایف قانونی خود وظیفه توجه مبنایی به حوزه فرهنگ و مدیریت فرهنگی جامعه را ندارد. اگر شما به وظایف شهرداری در چارچوب قانون نگاه کنید شرح وظایف مشخص است. اولین برنامه ای که بعد از 4 ماه و اندی در شهرداری ارائه کردند گفتم یکی از رسالت های بنده اینست که تلاش کنم تا شهرداری را از سازمانی خدماتی به یک نهاد اجتماعی و فرهنگی تبدیل کنم. البته همه تلاشم این بود که در بخش کارهای خدماتی، عمرانی، حمل و نقلی بتوانم جوابگوی جامعه باشم. چراکه وقتی می خواهم یک کار فرهنگی و اجتماعی انجام دهم، اگر زباله را جمع نکنم ، خیابان را تمیز نکنم ، در بحث کارهای عمرانی و حمل و نقل تلاش نکنم طبیعتا این کار اجتماعی و فرهنگی مفید نیست و عقلانی هم نیست. از این رو در بخش توسع کالبدی همه تلاش خودم را انجام دادم و مردم هم امروز می تواننند قضاوت کنند که شهرداری تهران در 7 سال گذشته در حوزه کالبدی چه اقداماتی انجام داده است. البته مدعی نیستم کارهایی که انجام شده در خور  خور شان مردم ما و کشور است اما به هر حال انچه در بضاعت بنده بوده را انجام داده ام.

قالیباف در ادامه  با طرح این سوال که "مگردر حوزه کارهای فرهنگی مسئولیت تربیت استاد با شهرداری بوده است؟ و مدرسه و دبیرستان و دانشگاه در اختیار من شهردار بوده است؟، گفت: با استفاده از امکانات خود در حوزه اجتماعی و فرهنگی سعی کردیم به مردم خدمت رسانی کنیم. در حوزه کاری من ، وقتی به جنوب شهر نگاه می کنم می بینم بخشی از بچه های با استعداد و نخبه در جنوب شهر هستند؛ در یک خانه 40 متری و 50 متری چند بچه می خواهند درس بخوانند ولی مشکلات خودشان را دارند. با همین دیدگاه برای آنکه فرصت را برای این بچه ها به وجود بیاوریم 70 کتابخانه تهران را به 320 کتابخانه افزایش دادیم از این میزان حداقل 60 کتابخانه به سرعت شبانه روزی و عمدتا فرصت های مطالعاتی را مخصوصا برای قشر جوان و قشر محروم در حوزه جنوب شهر فراهم می کند
وی افزود: در حوزه علوم دینی، در منطقه 12 که 220 هزار نفر جمعیت دارد و از قدمت تاریخی برخوردار است، حدود 180 مسجد داریم اما در منطقه 5 که یک میلیون جمعیت دارد، تنها 57 مسجد داریم. وظیفه من به عنوان شهردار این نیست که به تربیت روحانی بپردازم ، اما باید یک مرکز اسلامی و فرهنگی در این مناطق درست کنم تا مردم با مشکل روبرو نباشند. امروز اساس افتخار من اینست که اگر حداقل 60-70 مسجد ساخته شده است، همه نیازهای مربوط به زمین ها و پروانه ساخت مساجد را در همه محلات شهر تهران تامین کرده ایم.


قالیباف با بیان اینکه برای اوغات فراغت جوانان و شهروندان هم برنامه داشتیم تصریح کرد: به این منظور توسعه فضای سبز ، پارکها ، سراهای محله ، بحث مربوط به سینما ، تئاتر و کارهای فرهنگی مساجد را دنبال کردیم. اگر مبنای شما بر اینست که من به عنوان شهردار تهران اساس کار فرهنگ کشور را به دست بگیرم ، چنین اختیاری ندارم، اما شما به برگزاری نمایشگاه یاد یار مهربان توجه کنید؛ در این نمایشگاه هر سال به تمام دانشگاه ها و مدرسه های شهر تهران امتیاز خرید کتاب می دهیم. شما مشاهده کنید که در 8 سال گذشته مدارس و کتابخانه های شهر تهران چقدر تقویت شدند و توسعه یافتند.
وی افزود:آیا در گذشته شهرداری ها چنین کارهایی را انجام می دادند؟ این رویکرد فرهنگی ما در شهرداری تهران است. از این رو در دولت آینده نیز مسئولیت حفظ منابع انسانی با ماست و برای ما انسان از نفت مهمتر است.

حوادث سال 88 و حصر سران فتنه

سوال یکی دیگراز دانشجویان به موضوع تقلب و تخلف در انتخابات سال 88 و حصر سران فتنه اختصاص داشت که قالیباف در پاسخ گفت: بنده معتقدم در سال 88 تخلف صورت گرفته ولی تقلب صورت نگرفته است. این موضوع روشن است. نباید به این موضوعات خیلی انتزاعی نگاه کنیم هیچکس نمی تواند بگوید در انتخابات تخلف صورت نمی گیرد. مهم این است که این تخلفات جزئی در موضوعات اصلی تاثیرگذار نباشد.دستگاه ها یکسری وظایف قبل از انتخابات دارند و باید بر اساس وظایف خود به ایفای نقش بپردازند.
وی افزود:  در سوال خود عنوان کردند  حصر  بنا به نظر رهبری صورت گرفته است، من این گفته را صحیح نمی دانم. به هرحال در کشور قانون وجود دارد و باید به قانون توجه داشته باشیم. اساسا هیچ انسان و مسلمانی از اینکه کسی در زندان باشد لذت نمی برد، اما برای اداره جامعه نیز نمی توان تنها با رأفت و نصیحت کار کرد. در همه قواعد زندگی اینگونه است که هرکسی که قانون را رعایت نکرد حتما باید در برابر قانون پاسخ دهد. حصری که الان وجود دارد بدلیل مسائل امنیتی است که در آن مقطع در کشور پیش آمده و شورای عالی امنیت ملی طبق قانون چنین مصوبه ای دارد و این مصوبه هم قانونی است.
قالیباف با طرح این سوال که  آیا واقعا نظام و شخص مقام معظم رهبری می توانستند نسبت به این موضوع کار بیشتری انجام دهند؟ گفت:بنده به سهم خودم بگویم، تا آنجایی که بنده مطلعم – که از موضوعات بی اطلاع هم نیستم- از همان روز شنبه بعد از انتخابات بنده به همراه یکی از دوستان دیگر بنا به وظیفه ای که داشتیم خدمت این عزیزان رسیدیم. بنده خدمت آقای هاشمی، موسوی، خاتمی و سید حسن خمینی رسیدم و با آنها صحبت کردم که شرایط و وضعیت اینگونه است و ما وظیفه داریم این موارد را بیان کنیم. به عنوان شخصی که مطلع هستم می گویم هرکاری که امکان داشت در حل این موضوع انجام شود مقام معظم رهبری با نرمش و دست کشیدن به سر افراد انجام دادند. تا این مسئله در چارچوب قانون حل شود.
قالیباف ادامه داد:در یک نمونه  ایشان حتی با روسای ستادهای نامزدهای انتخابات صحبت کردند تا بصورت مستقیم حرف آنها را بشنوند و آنها نیز بی پرده مطالب خود را بیان کردند. واقعیت آن است روشی که از سوی آنها پیگیری شد، شاید بعدا در کنترل خود آنها هم نبود. انصافا شخص مقام معظم رهبری از هیچ کاری برای حکمیت به منظور حل موضوع دریغ نکردند. اما آنها نیز شرایطی را برای کشور و در خیابان های پیش آوردند که از کنترل آنها خارج شده بود.

محمد باقر قالیباف در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه تضمینی وجود دارد که اگر رئیس جمهور شدید، سیاست ورزی انجام دهید ، عنوان داشت: بنده یکی از تلاش هایی که در زندگی ام کردم، این است که رفتار دوگانه نداشته باشم. ممکن است در ظاهر خیلی حرف ها را بزنند، برخی عنوان می کنند که قالیباف در جناح چپ است و برخی می گویند در جناح راست است. درست است که بنده در جبهه بودم و به آن افتخار  هم می کنم، و یا در سپاه بودم و به سپاهی گری خود نیز افتخار می کنم اما همواره سعی کردم طرفداری از حق را انجام دهم. به هر حال بنده هم پشت میز درس و بحث بودم و آن روز متن در میدان دفاع بود. به همین منظور می گویم همیشه باید در متن باشیم. از من سوال می کنند سیاست ورزی را در کجا یاد گرفته اید؟ ما سیاست را به عنوان عقل و تدبیر و خرد می شناسیم نه به معنای سیاست بازی و سیاسی کاری. سیاست را سه نوع می توان تعبیر کرد؛ یک نوع سیاست به معنای مکر و حیله که اکثر سیاست مداران در دنیا اینگونه هستند و کار خود را با مکر و حیله دنبال می کنند. یک گروه دیگر که در کشور ما نیز وجود دارد و برای تداوم قدرت خود حزب ایجاد می کنند و کار آن ها در واقع کاسه دادن و قدح گرفتن است. یک نوع دیگر به معنای فدا شدن، پای حق ایستادن و با تاسی از فرهنگ عاشورا عمل کردن است. من به عنوان یک انقلابی و بچه رزمنده سعی کرده ام که از این منظر به سیاست نگاه کنم. آن روزی که احساس کردم حق یک چیزی است، حق را بیان کرده ام.»

ماجرای نامه 78

وی در پاسخ به سوالی که در رابطه با امضا کردن نامه سرداران سپاه به سیدمحمد خاتمی رییس جمهور وقت مطرح شد گفت: خود آقای خاتمی می دانند در نامه ای که سال 78 نوشته شده و بنده هم امضا کردم، بعد از اینکه نامه را دادم ، چند نفر بودیم که با ایشان صحبت کردیم. ایشان فرمود فلانی! شما این نامه را نوشته اید و اگر احساس من این باشد که شما از این بحث راضی نباشید، من برای آخرت خودم احساس نگرانی می کنم. البته خود آقای خاتمی نیز از آن شرایط راضی نبود و بخشی اطرافیان ایشان بودند که نقش آفرینی می کردند . بنده با همین گاه به نیروی انتظامی آمدم و ایشان رئیس جمهور بودند، شما ببینید تعامل نیروی انتظامی با دولت چگونه بود؟ بنده رئیس پلیس بودم؛ شما حوادث سال پیش از تیر سال 78 در خوابگاه طرشت را به یاد بیاورید و مشاهده کنید که وقتی بنده فرمانده نیروی انتظامی بودم، رفتار من با دانشجویان و دانشگاه چگونه بود. من اولین بار که به عنوان نیروی انتظامی به سراغ برخی اساتید رفتم، می گفتند در دانشگاه نیایید تا با ما صحبت کنید؛ ما به ناجا هم نمیاییم .من با دوستان دانشگاه یک روز صبح تا بعد از ظهر در هتل لاله جلسه گذاشتم که بتوانیم این فضا را به هم نزدیک کنیم. من رویکرد جامعه محوری را به جای رویکرد تهدید محوری اساس کار خود قرار دادم.اما در مقابل دانشجو هم نباید خلاف قانون عمل کند. با این وجود دانشجو باید حرفش را بزند. شما در دانشگاه تربیت مدرس دیدید که وقتی دانشجویان می خواستند حرف خود را بیان کنند، بنده ماشین پلیس را با بلندگو با آن ها دادم تا حرفشان را بیان کنند.

قالیباف افزود: با تعبیری که برخی بیان می کنند، اگر از اول تا آخر کار غلط و درست هر گروهی را بیان کنم صادق می شوم اما اگر کار غلط را رد کنم و کار درست را تایید کنم می گویند رفتار متناقض داشته است! اگر هر کسی کار خوب انجام داد من می گویم خوب است و هر کسی کار بد انجام داد می گویم بد است. من نمی توانم بگویم چون از این گروه و دسته هستم، پس هر کاری انجام می دهند، درست است. اصلا درد امروز کشور همین سیاست زدگی است؛ چرا که احساس می کنیم هرکس با ما نیست، بر ما است. از این روز امروز برخی انقلابی نماها به من می گویند تو ساکت فتنه ای. آن ها هر چیزی می خواهند بگویند، من به آن ها کاری ندارم. بنده اگر یک حقی را دیدم باید بگویم. گاهی به من می گویند چرا درباره افراد انگونه که ما می خواهیم صحبت نمی کنی. من هم می گویم این حرفی که شما می زنید، توهین، تهمت و پرده دری است. در نظام ما در رفتار شهید بهشتی و شهید مطهری  و اقا این توهین ها را ندیدم. در پای درس شهید بهشتی که من حضور داشتم یکی از افراد به شاه توهین کرد، شهید بهشتی به او متعرض شد که چرا این حرف را می زنید، این خطا است! شما بدانید که ما با بی ادبی، دروغ، فحش و تهمت نمی توانیم از انقلاب خود دفاع کنیم.

انقلابی ها هر چه می خواهند بگویند

وی تصریح کرد: من خواهش می کنم صحبت بنده را در دومین برنامه گفت و گوی ویژه خبری پس از انتخابات سال 88  مورد توجه قرار دهید. برخی به من می گفتند شما باید در آن مقطع یکسری موضوعات را می گفتی و یکسری موضوعات را نمی گفتی. آن ها بحث های سیاسی خود را دنبال می کنند و به من می گویند ساکت فتنه هستی. از این طرف نیز برخی گروه ها از منظر خود به مسئله نگاه می کنند. من معتقدم اصلاح طلبی  در کشور وجود دارد، اصلاح طلبی یک گرایش در کشور است و کسی نمی تواند آن را نبیند. جایی که ما قبول نداریم تجدید نظر طلب ها هستند، چرا که تجدید نظر طلب ها می خواهند مبانی نظام و انقلاب را تغییر دهند. برخی می گویند چرا می گویی اصولگرای اصلاح طلب هستی، این نشان می دهد رفتار دوگانه داری! من می گویم تنها حق برای ما مهم است و حق برای هر کسی باشد، ما هم از او حمایت می کنیم.

قالیباف در پاسخ به سوال دیگری درباره انتخاب همکاران خود در شهرداری تهران، عنوان کرد: یک روز می گفتند تنها مشهدی ها را به شهرداری می آورید. من هم در پاسخ گفتم شهرداران مناطق از مهم ترین نقاط اجرایی در شهرداری هستند. شما بگویید از میان شهرداران مناطق 22 گانه شهر تهران، کدام یک مشهدی هستند؟ درست است که برخی در نیروی انتظامی با من بودند و الآن در شهرداری با ما همکاری می کنند. حتی برخی دوستانی هستند که از پشت میز مدرسه و دانشگاه، با همدیگر به جبهه ها رفتیم و امروز هم با هم هستیم. ولی اولا نگاه کنید که این افراد چند نفرند؟ دوم آنکه آیا این افراد در محیط کاری خود مدرک تحصیلی ندارند؟ مدیریت درستی انجام ندادند؟ کارآمدی ندارند و یا به شایسته سالاری توجهی نداشتند؟ در شهرداری تهران برخی افراد ظرفیت رشد داشته و بنده نیز بستر رشد را برای آن ها فراهم کرده ام. من در شهرداری تهران 6 معاون دارم و سه نفر از آن ها کسانی هستند که تا پیش از حضور در شهرداری، به هیچ عنوان حتی یک بار هم آن ها را ندیده بودم. حتی گاهی از جهت گرایش سیاسی با من همراه نبودند، اما در شهرداری تهران دیدیم که فعالیت کردند و نیروهای قابل و توانمندی هم هستند. بنابر این امروز سه نفر از شش معاون من نیروهای جوانی هستند که هم دارای تخصص هستند و هم اینکه پیش از شهرداری، من حتی یک بار هم آن ها را ملاقات نکرده بودم.

وی خاطر نشان ساخت: در مدیریت عزل و نصب ها در شهرداری تهران دو موضوع را مد نظر داریم، اول آنکه فردی که می آید متدین و انقلابی باشد و دوم آنکه نیرویی مدیر و با عرضه باشد. وقتی گاهی بررسی بدنه و مدیران شهرداری نگاه می کنم تا ببینم چه نیروهایی با چه سطح تخصصی در شهرداری فعالیت می کنند، بر این اساس آذری ها بیشتری سهم را دارند، لر ها، مازندرانی ها و خود تهرانی ها در رده های بعدی هستند . جالب آن است که خراسانی ها رتبه ششم را دارند.

دروغ پردازی درباره دخالت شهرداری در انتخابات

قالیباف در پاسخ به سوال دانشجوی دیگری که از وی در رابطه با دخالت خودرو های شهرداری در تبلیغات انتخابات مجلس  سوال کرد گفت:خواهش من این است که وقتی دانشجویان می خواهند موضوعات را مطرح کنند، یک بررسی اولیه نسبت به این موضوع داشته باشند، اینکه ماموران شهرداری از بودجه بیت المال پوستر های جبهه متحد را نصب کرده اند، درست نیست. وقتی سایت ها این موضوع را مطرح کردند، وزارت کشور به استانداری تهران دستور داد تا از شهرداری تهران شکایت کنند. یک مورد نزدیک خیابان آزادی بود که می گفتند دو سمت ماشین آرم شهرداری دارد، یک مورد نیز در خیابان دکتر شریعتی، پائین تر از میرداماد  را نشان داده بودند. دادگاه به این موضوع رسیدگی کرد اما چرا وقتی حرفی می زنند، نمی گویند نتیجه دادگاه چه شد؟ دادگاه از راهنمایی و رانندگی درخواست کرد تا تصاویر دوربین های ترافیکی که در شهر تهران است و عبور و مرور خودرو ها را کنترل می کند، در اختیار آن ها قرار دهد. وقتی بازبینی کردند، مشاهده کردند که ماشین های شهرداری – که بخشی از آن ها در اختیار بخشی خصوصی است و به دلیل صرفه اقتصادی، به جمع آوری زباله های خشک علاقه دارند – بعد از راهپیمایی تمامی کاغذ های روی زمین را جمع می کنند . متاسفانه در میان این کاغذ ها بخشی از آیات قرآنی، عکس ها، پوستر ها و بروشورها وجود دارد. از دیگر سو برخی از تبلیغات در ایام انتخابات بر روی تیرهای چراغ برق نصب شده بود که آویزان کردن تبلیغات از تیر چراغ برق خلاف است. بنابر این وقتی نوار را بازبینی کردند، مشخص شد که مامور شهرداری از قضا تبلیغات جبهه متحد را از تیر های چراغ برق جمع می کرد. متعجبم که چطور برخی افراد این سخنان را بیان می کنند؟ اگر کسی سندی داشت در صورتی که حرف او واقعیت داشته باشد در شورای شهر یا قوه قضاییه به این موضوع رسیدگی می شود.

پس از صحبت های قالیباف دانشجوی سوال کننده بار دیگر پشت تریبون امد و مدعی شد از این تبلیغات تصاویر دارد که قالیباف در پاسخ وی گفت: اگر شما صحبت قاضی و نتیجه دادگاه را قبول ندارید که هیچ و اگر مدرکی هم در این رابطه داشتید و تا امروز به قوه قضاییه و یا شورای شهر ارائه نکرده اید در حق شهر شهروندان و خودتان ظلم کرده اید. هم اکنون در شورای شهر اصولگرایان طرفدار دولت، مستقل ها و اصلاح طلبان وجود دارند. اگر شما هم اسنادی داشتید و به عنوان یک شهروند در اختیار دادگاه نگذاشتی، هم به خودت ظلم کردی و هم به شهرداری تهران. این وظیفه یک مسلمان در جامعه اسلامی است.

وی تصریح کرد: ما امروز حق نداریم از یک زندانی که محکوم شده است، هتک حرکت کنیم، اما یکی از مشکلات جامعه ما این است که امروز تحت عنوان دفاع از دین، به فردی که جرمش ثابت نشده تهمت می زنیم و یا بی دلیل افراد را متهم می کنیم. ای کاش شما هم می گفتید که من یک خطا از شهرداری دیدم، به شهرداری مراجعه کردم و این خطا را به شما دادم و شما به آن ترتیب اثر ندادید. در این صورت دو دست من بالا بود و تسلیم می شدم. اما کجای این رفتار با مکتب اهل بیت، انقلاب و بسیج سازگاری دارد؟

دلیل ائتلاف

قالیباف در پاسخ به سوالی درباره دلیل ائتلاف خود با حداد عادل و ولایتی،تصریح کرد :حتما روش ها و نگاه هایی که بنده دارم با آقایان حداد وولایتی متفاوت است و این موضوع بر کسی پوشیده نیست. از قضا عزیزی گفته بود اگر اختلاف در دیدگاه ها هست چرا با هم ائتلاف کردید. من عنوان می
کنم ائتلاف برای فصل مشترک ها است چرا که اگر قرار بود اختلاف دیدگاهی وجود نداشته باشد، باید همه با هم یکی می شدیم. در مجموعه اردوگاه اصولگرایی توافق کردیم که بر اساس سه پارامتر مشروعیت، مقبولیت و کارآمدی کنار هم قرار بگیریم.افرادی بودند  که بر اساس نظر سنجی ها کف آرای جامعه را در اختیار داشتند و حداقل 8- 9 درصد از رای جامعه داشتند. در این میان آقای لاریجانی هم جزو کسانی بود که می توانست در این ساز و کار قرار گیرد اما آقای لاریجانی اصلا قصد حضور در انتخابات را نداشت و واقعا کف رای دیگران نیز بیشتر از این میزان نبود.


وی تاکید کرد: هدف از مشروعیت این بود که شاخصه هایی که مقام معظم رهبری برای مدیریت دولت آینده تعیین می کنند را مشخص کنیم، مقبولیت نیز بر اساس نظرسنجی هایی است که انجام می شود. کارآمدی هم به این معنا است که کارنامه عملکرد افراد از گذشته تا امروز مد نظر باشد. با این اوصاف به
ائتلاف رسیدیم تا حداقل مردم را از تعدد نجات دهیم و بتوانیم در رقابت درونی به نتیجه ای برسیم که یک نفر بیشتر بیرون نیاید. البته باید بر این نکته هم تاکید کنم، اینکه ما سه نفر با هم هستیم به این معنی نیست که یک نفر از ما به دو نفر دیگر تعهدی داشته باشد. اینجا شرکت تعاونی نیست و  باید بر اساس ضوابط شایسته سالاری پیش رویم.
محمد باقر قالیباف در پاسخ به سوال دیگری درباره تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها، ابراز داشت: تفکیک جنسیتی نیز از جمله حرف هایی بود که زده شد و به
نظر می رسد نظرات شخصی یک فرد و بیشتر یک بحث سیاسی بود. اگر بگوییم دانشگاه هایی همچون دانشگاه الزهرا ( س) داشته باشیم که مختص خانم ها باشد، چه اشکالی دارد؟ اما اگر غرض این است که سر کلاس درس تفکیک جنسیتی انجام دهیم از جمله نگاه های کوتاه مدت است و با این حرف ها به مقام دانشجو و دانشگاه توهین می کنیم. واقعیت آن است که ما باید در دوره مدرسه تا دانشگاه کار را به صورت منطقی دنبال کنیم.

نظر سنجی سال 84


وی در پاسخ به سوالی درباره نتایج نظرسنجی های سال 84 و میزان اطمینان به صحت و سقم نظرسنجی ها، گفت: در سال 84 نیز بنده روند نظرسنجی ها را دیدم و در آن زمان نیز نتایج نظرسنجی ها درست بود. اختلاف میان من و آقای احمدی نژاد در نظرسنجی های سال 84 متعلق به اسفند و فرودین سال 83 بوداما در ادامه نظرسنجی ها و در اواخر فروردین و اردیبهشت سال 84 احمدی نژاد در حال رشد در نظرسنجی ها بود. البته در انتخابات سال 84 رقابت بسیار نزدیک بود و نفرات اول تا پنجم هر کدام بین 400 تا 600 هزار رای اختلاف داشتند. نظرسنجی ها نیز دقیقا همین موضوع را تایید می کند.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به سوال دانشجویی مبنی بر اینکه چرا دیدگاه های شما نسبت به جریان انتخابات سال 88 تغییر کرده  و در یک مصاحبه گفته بودید کار صدا و سیما در انتشار تصاویر پاره کردن عکس حضرت امام اشتباه بوده است، توضیح داد: دیدگاه های من تغییر نکرده است. حداقل از 8سال قبل مواضع من از مشخص بوده ودسترس است. آنچه نظر مقام معظم رهبری بوده ، من حجت می دانستم وبه عنوان یک رزمنده همیشه این اساس کار بنده بوده است.
وی ادامه داد: حرکتی که در مورد عکس آقا بوده نه تنها مصاحبه کردم یک یادداشتی نوشتم. من انتقاد نکردم بلکه گفتم این خوب نیست که تلویزیون مرتب این موضوع را در بخش های مختلف پخش کند و مردم را نسبت به این موضوع جریحه دار کند، زیرا این رفتار را مناسب ندیدم و الان هم همین نظر را
دارم.
قالیباف گفت:  مواضع من نسبت به فتنه از 4 تیر در همه رسانه ها هست و الان هم همین مواضع را دارم. در یک جایی برخی افراد غاقل جسارتی انجام دادند که باید موضع گیری می کردیم ، اما اینکه مدام دنبال یک موضوع را بگیریم ، کار اشتباهی است. آقا هیچ جا نگفتند حتک حرمت کنید، فرمودند شفاف سازی، توام با آرام سازی انجام دهید. برخی شفاف سازی را از منظرمنافع سیاسی خودشان دیدند و خواستند چهره ای انقلابی برای خودشان بسازند،اما به فکر آرام سازی فضا نبودند.
وی همچنین اذعان داشت: در سمیناری که درباره محیط زیست برگزار شد با یک روزنامه خارجی مصاحبه کردم و گفتم اولین بار است که در تهران آراء متفاوت با شهرهای دیگر است و در گذشته اینطور نبوده است. مردم تهران بیشتر به یک کاندیدا رای دادند و احساس کردند بقیه کشور هم به او رای داده اند، اما
بقیه کشور به او رای نداده بودند. برخی در 25 خرداد به خیابان ها آمدند ،اما مردم تهران از آنها حمایت نکردند.
قالیباف با بیان اینکه مردم ایران همیشه پای انقلاب بوده اند و خواهند بود اذعان داشت: مردم در 9 دی ، 22 بهمن و انتخابات ها نشان داده اند که همیشه پای انقلاب هستند و علیرغم تمام فشارهای اقتصادی و معیشتی ،پایبندی خود را به نظام حفظ می کنند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر برنامه ریزی او در کاهش آثارتحریم ها بر اقتصاد کشور تصریح کرد: در حوزه اقتصادی برنامه تدوین شده ای
دارم که هم اکنون نیز قابل دسترسی و مطالعه است. به اعتقاد من بحث تحریم دو بخش است. سیاست خارجی و دیپلماسی ما در حوزه سیاست خارجی که بحث دیپلماسی مهمتر از سیاست خارجی است.  بعضی نامزدها می گویند در سیاست خارجی فلان کار را می کنیم. این وعده درستی نیست، زیرا تصمیم گیری سیاست
خارجی بر عهده رئیس قوه مجریه نیست. بنا نیست با آمدن هر دولت سیاست خارجی تغییر کند. گاهی می بینید سیاست خارجی یک کشور نیم قرن تداوم پیدا می کند، اما آن بخشی که بر عهده دولت هاست، دیپلماسی خارجی است که می تواند در تحریم ها و تهدیدها بسیار تاثیرگذار باشد.
قالیباف گفت: ما در حوزه دیپلماسی دولت منتقدیم، نه سیاست خارجی. آنقدر که امروز از ضعف مدیریت آسیب می بینیم از تحریم لطمه ای ندیدیم. باز کردن ال سی ها، ارز، ریال، گرانی، تورم و ... در تمام حوزه های اقتصادی تاثیرگذار بوده و تنها یکی از تاثیراتی که در حوزه شهرداری داشت، تاخیر 120 روزه برای تکمیل پروژه عمرانی پل صدر بود که به خاطر عدم تامین ارز مورد نیاز به مشکل برخوردیم.
وی ادامه داد: مشکل اقتصادی امروز کشور اینست که نقدینگی را به 7 برابرافزایش دادیم و امروز 470 هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم . تورم هم به 3 و نیم برابر افزایش پیدا کرده است. این به این معنا که اگر بخواهیم کشور را از شرایط رکود خدماتی که بسیار خطرناک است بیرون بیاوریم باید دوباره نقدینگی اضافه کنیم که نتیجه آن می شود تورم و گرانی و ... . وقتی مشکلاتی که در زمان فروش نفت با قیمت 12 دلار همانند مشکلات زمانی است که نفت را 120 دلار می فروشیم، ثابت می شود که مشکل ضعف مدیریتی است. زمانی که دانشمندان را از تصمیم گیری ها خارج می کنیم و تکروی می کنیم، اقتصاد دچار چالش می شود.
قالیباف خاطرنشان کرد: به واسطه ی برنامه ی اقتصادی مدونی که طراحی کرده ام ، ظرف مدت 2 سال اقتصاد را به آرامش می رسانم. به این معنا که اقتصاد کشور کنترل پذیر شود. چه بسا امروز اقتصاد ما قابل مدیریت و برنامه ریزی نیست، زیرا امروز که دلار 3500 تومان است نمی توانیم پیش بینی کنیم که قیمت آن دو ماه آینده چقدر خواهد بود و این یعنی بی ثباتی .


قالیباف در پاسخ به سوال دیگری درباره استفاده از بانوان راننده در سامانه اتوبوس های تندرو، تصریح کرد: بانوانی که در جامعه هستند باید امکان شغل داشته باشند، در همین زمینه شما به راننده های زن بی آر تی اشاره می کنید اما در شهرداری بانوانی هستند که در تاکسی بانوان فعالیت می کنند و شاهد هستید که چه حجم بالایی از سرویس دهی را انجام می دهند. در زمانی که فرمانده ناجا بودم، یک روز در مفاسد اجتماعی با خانمی برخوردکردم. زمانی که او صحبت می کرد به من گفت: من در یک روز دو هزار دکمه می دوزم و به ازای هر دکمه 11 قرون به من می دهند؛ با این درآمد باید با دو بچه یتیم در شهر تهران چگونه زندگی خود را اداره کنم. آیا واقعا می توان با این وضعیت زندگی را اداره کرد؟ از آن طرف شما مفاسد اجتماعی را هم می بینید.
وی تصریح کرد: یکی از مشکلات جامعه آن است که نشاط و سرور در جامعه نیست.در همین دیدار اخیر مقام معظم رهبری با جمعی از مداحان شاهد بودیم که
رهبر انقلاب تاکید کردند در روزهای جشن و سرور، فضای شاد ایجاد کنید. واقعیت آن است که نشاط و شادابی امری ضروی است واز نظر روانی نیز نیاز جامعه است.
قالیباف درباره نحوه برگزاری جشن های شهرداری تهران در فصل تابستان نیزگفت: بنده به عنوان یک رزمنده باید تلاش کنم تا در این مراسم ها گناه اتفاق نیفتد. وقتی در تابستان 320 مراسم در یک شب برگزار می کنیم، حتی اگر یک درصد خطا در آن وجود دارد، نباید سیاه نمایی کرد. البته من معتقدم همین خطا هم نباید وجود داشته باشد. شما ببینید اوقات فراغت جوانان چگونه غنی شده است چرا که ما با رویکرد خانواده محوری به سراغ غنی سازی اوقات فراغت جوانان رفتیم.
محمد باقر قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود و درباره ضرورت احساس کردن درد مردم در حوزه اقتصاد از سوی مسئولان، گفت: من در همین شهر، پیش همین مردم زندگی می کنم و  درد مردم را احساس می کنم. گاهی اوقات بد اخلاقی هایی صورت می گیرد و دروغ هایی را می شنویم که متحیر می شویم. می گویند فلانی سرمایه دار است. من قبلا هم گفته ام که به عنوان یک شهروند از مال دنیا تنها یک خانه و یک ماشین دارم. از اول زندگی تا به امروز هیچ فعالیت اقتصادی مباح شخصی هم انجام نداده ام. ممکن است برخی فعالیت اقتصادی داشته باشند و فعالیت اقتصادی آن ها مباح هم باشد، اما من حتی فعالیت اقتصادی مباح هم انجام نداده ام. بنده به عنوان یک رزمنده با خدای خودم عهد کردم که چنین کاری نکنم مگر من از چه خانواده ای آمدم؟ پدر من درمشهد یک زندگی در حد متوسط داشت و از سوم دبستان، اگر خودم درآمد نداشتم امکان ادامه تحصیل برای من وجود نداشت. در مدرسه و دانشگاه من کار می کردم و درس می خواندم. البته تنها درد جامعه را فهمیدن مهم نیست بلکه باید کاری کنیم که اشکالات در جامعه برطرف شود. دوستان به کارنامه بنده در 30 سال گذشته نگاه کنند و به کارنامه بقیه نیز نگاه کنند. بنده معتقدم که نامزد های آینده باید برنامه، کارنامه و تیم مشخص داشته باشند تا پس از اینکه بر سر کار آمدند، نگوییم کارنامه ات چیست، چه برنامه ای داریم و با چه افرادی می خواهی این برنامه را پیاده سازی کنی؟

قالیباف همچنین در پاسخ به سوال دیگر دانشجویان درباره دلیل تبلیغات اقدامات شهرداری تهران در صدا و سیما، گفت: کار اطلاع رسانی کردن و اقدامات شهرداری تهران را به اطلاع مردم رساندن، اسراف بیت المال نیست. حضرت امام (ره) بارها بر این موضوع تاکید داشتند که خدمات خود را به مردم اطلاع رسانی کنید. امروز نیز مقام معظم رهبری همین موضوع را می گویند که اگر خدمتی انجام می شود، باید این خدمت به اطلاع مردم برسد. شهرداری تهران کاری انجام می دهد و این خدمات را اطلاع رسانی می کند. مگر سایر بخش های دولتی سازمان ها، وزارتخانه ها، نهاد ها و بخش خصوصی درباره فعالیت خود اطلاع رسانی نمی کنند؟

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مبارزه با فساد اقتصادی و اداری درشهرداری تهران، گفت: تا این لحظه هر زمان به خود من راجع به موضوعی در شهرداری تهران گزارشی رسیده است، نسبت به برخورد با این موضوعات اقدام کرده ام. از دیگر سو هر گاه هر کدام از دستگاه های  ذی صلاح گزارشی را ارایه کردند، براساس این گزارش ها برخورد لازم را انجام داده ام. گزارشی نیست که از سوی دستگاه های ذی صلاح ارسال شده باشد و من با این تخلفات برخورد نکرده باشم. همچنین شهرداری تهران دستگاهی است که در میان تمامی دستگاه های دولتی و عمومی در طول 4 سال گذشته، دربرخورد با فساد اقتصادی نمونه بوده است. بر اساس گزارشی که پنج دستگاه مسئول از جمله دیوان عدالت اداری، دیوان محاسبات، وزارت اطلاعات، سازمان حسابرسی و... تهیه کرده و بر همه دستگاه ها قضاوت می کنند، در طول چهار سال گذشته شهرداری تهران اولین دستگاه در برخورد با جرایم و کاهش جرایم بوده و رتبه اول را به دست آورده است.

*


نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی